FORMANDEN STOPPER

Som en forlængelse af onsdagens aftenmøde d. 26/10-2022 med husets foreninger, hvor det fremgik, at der er et stort ønske om at samle en lokal bestyrelse til at stå i spidsen for Idrætscenter Midtfyns fortsatte udvikling og drift, så har jeg indkaldt formand og næstformand for Kultur og Lokalsamfundsudvalget til møde fredag d. 4/11. Målet med mødet er et ønske om hjælp til igangsætning af rekruttering.

Rekruttering af ny bestyrelse betyder naturligvis, at jeg takker af og stopper mit arbejde i Idrætscenter Midtfyn.

Driften er blevet personificeret, og jeg vil handle på min egen holdning om, at ingen personer står over Idrætscenteret, så derfor er det ganske enkelt tiden til at samle nye kræfter, nye øjne, og håber, at så mange som muligt kan forsone sig og se fremad. Alle fremadrettede strategiske beslutninger og forhandlinger vil herfra tilgå den kommende bestyrelse.

En del af de kommende opgaver som på nogle områder allerede er i gang sat, er set-up på padel, moms på fitness, udnyttelse af ledige lokaler og energiprojekter.

Jeg vil her samtidigt gerne give et overordnet indblik i driften for 2023. Der på går p.t. et intenst budgetarbejde, og så snart dette er rundet af – forhåbentligt inden udgangen af november, så takker jeg af, og håber der hurtigt og forinden er sammensat en ny bestyrelse, som jeg i bedste ro og orden vil overlevere opgaven til. Og idet åndedrag så kan jeg love, at jeg ikke kommer til at stå i opposition, men kun vil ønske det bedste og i øvrigt bede medlemmer, brugere og foreninger om at give en ny bestyrelse arbejdsro til at løse de opgaver som står for døren.

Det oprindelige budget for 2023 som stod færdig i september har ændrede forudsætninger. Budgettet udviste et overskud før skat på ca. kr. 500.000,00 og med afskrivninger og skat, så ville der kun lige præcist være til afdrag på fondens gæld. Efterfølgende har vores lejer Job-in-Place ikke fået forlænget deres kontrakt med Faaborg-Midtfyn Kommune og har dermed opsagt lejemålet. Udover lejeindtægt så kan det koste op i mod 60-70 medlemmer af fitnessafdelingen. Samlet rammer det økonomien med ca. kr. 600.000,00. Den seneste tids rentestigninger øger de årlige omkostninger med ca. kr. 300.000,00 og med et anslået kWh pris på kr. 2,5 og et årligt estimeret forbrug på 450.000 kWh, så vil selv en stigning på kr. 1,00 ramme usigeligt hårdt på fondens budget.

Til at imødekomme de ændrede forudsætninger, så har vi tidligere meldt ud, at vi har reduceret ledelsen med en person, vi har omlagt en del af rengøringen til eksisterende resurser, og reduceret arbejdstiden i cafeen fra kl. 22 til kl. 20 i hverdage, og arbejder slutteligt på en løsning omkring husets saunaer. Samlet set forventer vi en nettobesparelse på omkring 1 mio. og forventer vi kan frembringe et budget som sikrer driften. Ingen af disse beslutninger var nemme for nogen i den daværende bestyrelse.

Den store variabel, som er ude af ICM’s hænder vil fortsat være omkostninger til energi, og sidste løsning vil være udnyttelse af den energipakke som er vedtaget af den nuværende regering, hvor man optager lån og udskyder en del af regningen.

Mit personlige grundlæggende ståsted har gennem hele min periode været vigtigheden af, at man til enhver tid kan svare hvert sit. Idrætscenteret drives og styres af mange følelser, og det er ærligt et vanskeligt krydsfelt at navigere i, og jeg vil aldrig komme til at fremsætte nogen påstand om, at alle de beslutninger jeg har været med til at træffe i alle henseender har været de rigtige. 

Jeg vil gerne appellere til, både for bestyrelsen og de ansatte i centerets skyld, at holde en god tone på de sociale medier, og at alle som en til enhver tid må kontakte mig for en uddybende forklaring - som et bedre alternativ til at drøfte Idrætscenteret på de sociale medier. De ansatte i centeret knokler og kæmper med det bedste de har, og de fortjener hver og en et klap på skulderen, ro og tryghed til at udføre deres arbejde.

Ringe, d. 31/10-2022

Afg. Bestyrelsesformand, Jan Svenssen

Forrige
Forrige

Ny bestyrelse på plads

Næste
Næste

Temahistorie: TRAINING CAMP MIDTFYN