Temahistorie: TRAINING CAMP MIDTFYN

Et lokalt samarbejde mellem tre fitnesscentre

”Velkommen alle sammen! Godt at se jer til TRAINING CAMP MIDTFYN her I Idrætscenter Midtfyn”. Ordene falder myndigt, samtidig med at han bevæger sig let og rank rundt i midten af TRAINING CAMP MIDTFYN areanen, som i dagens anledning er henlagt til Hal-1. Den består af tre store firbenede TRX-racks med plads til 50 af de gule stropper.

”Jeg hedder Anders Møller Deenfeldt og skal være én af jeres TRX-instruktører i dag. Jeg plejer at sige, at man ikke kan fyre en kanon af fra en gummibåd – fundamentet skal være i orden. Det er blandt andet een af de ting vi skal arbejde med idag”, fortæller Anders, der nu bevæger sig endnu mere energisk rundt, samtidig med at han søger øjenkontakt med hver og en af deltagerne. Folk retter sig op, og ind, og bliver opmærksomme. Her er nemlig en mand, som man helt automatisk lytter til, når han taler. Vel det tætteste man kan komme på en civil befalingsmand. For ja, Anders Møller Deenfeldt er i civil den dag, men har en fortid som befalingsmand i hæren. Og det var faktisk her, det hele startede.

HVAD ER TRX SUSPENSION TRAINING?

Først og fremmest består TRX'en af to justerbare nylonstropper med håndtag. Den er opfundet af Randy Hetrick, som er tidligere Navy Seal, og som manglede en måde at træne på, når han var ude på missioner og havde begrænset plads. Med et sæt TRX-stropper kan man træne og udfordrer balance, styrke, motorik, mobilitet, koordination, kondition, smidighed, core og kropsholdning - hvor som helst og når som helst. Fitnesstræningens multitool.

Nå, men inden der er gået ret meget mere end 60 sekunder går samtlige deltagerne tillidsfuldt rundt blandt hinanden og giver high-five til folk de ikke kender. Og inden vi når to-minutters-fløjtet, har en omgang krappefodbold uden bold fået både latter- og mavemuskler varmet godt op. Velkommen til TRAINING CAMP MIDTFYN 2022, lørdag den 26. marts 2022.

Hele ideen bag eventet opstod da ejeren af Active Aid, Kim Grandahl Papsø, som forhandler TRX produkter i Danmark, og Fitness Manager i Idrætscenter Midtfyn, Michael Halvorsen Iversen, en dag sad og snakkede i telefon, på behørig afstand af hinanden, sådan som coronaforeskrifterne foreskrev det i sensommeren 2021. ”Hvorfor samler I ikke de lokale fitnesscentre og laver et fælles training camp”, spurgte Kim. En god ide var sået.

De to lokale fitnesscentre, God Form og WOD M, var med på ideen. Og hen over efterår og vinter blev der lagt rigtig mange kræfter i opgaven. ”På bagkant af den delvise nedlukning var det på tide, at vi samlede kræfterne lokalt, på kryds og tværs af dagligdags interesser, og fik stablet et event på benene, som kunne tiltrække både lokale borgere og deltagere udefra. Vi ville ganske enkelt have folk ud af busken igen, efter den lange periode med restriktioner på holdtræning og events. Og da Idrætscenter Midtfyn havde faciliteterne, var det nærliggende, at vi lagde Hal-1 og Hal-2 til, så der var basis for at bygge mere indhold på, end blot en TRX Suspension Training Camp”, fortæller Michael Halvorsen Iversen.

”Indholdet og programmet tog stille form, og da vi kom ind i det nye år, kunne vi tre lokale aktører, med Active Aid som medspiller, præsentere et 6-timers program der indeholdt intet mindre end:

  • to fælles holdtræninger med TRX Suspension Training,

  • en plankeworkshop,

  • en håndstandsworkshop,

  • TRX Yoga workshop,

  • en Trigger Point session og

  • en GUN-eX workshop (holdtræning med elastiske battle ropes).

”Samtidig lykkedes det os af tiltrække nogle af de aller dygtigste instruktører udefra, som kunne supplere de lokale instruktører, og vi endte med et, syntes vi selv, ganske imponerende instruktørgalleri”, fortsætter Michael.

Fra venstre: Michael Halvorsen Iversen (GUN-eX og TRX-afslutningsworkout), Søren Roug Andersen (TRX-workout), Anders Ømose Jensen (TRX instruktør), Kathrine Roug Andersen (TRX-workout), Rikke Kristensen (TRX-workout), Dorte Schade (TRX Instruktør), Carsten Dolleris (TRX instruktør) og Anders Møller Deenfeldt (TRX Master Instructor, åbningsworkout, håndstands- og plankeworkshop).

”Tilbagemeldingerne på evalueringsskemaet har været overvejende positive. Eneste minus var, at enkelte havde lidt udfordringer med at holde dampen oppe til sidst. Men sådan må det nu engang være, når militærinspireret træning møder civilbefolkningen”, fortæller Michael Halvorsen Iversen med et smil.

Adspurgt om det lokale samarbejde omkring TRAINING CAMP MIDTFYN kan finde fodfæste for en reprise igen næste år, svarer Michael Halvorsen Iversen: “ja, helt sikkert, for processen har vist, at selvom vi bejler lidt til de samme brugere i lokalområdet, så er der også behov for at stå sammen som branche og lave nogle fælles træningsarrangementer - og det skal vi som byens idrætscenter altid kunne rumme. At det så samtidig viste, at folk virkelig trænger til noget fællesskab igen, ja, det er blot endnu et plus”, afslutter han.

Et lokalt samarbejde mellem tre fitnesscentre på Midtfyn er født, og vi ser allerede de frem til 2023.

TRAINING CAMP MIDTFYN 2022

Forrige
Forrige

FORMANDEN STOPPER

Næste
Næste

PRESSEMEDDELELSE, regnskab for 2021