Instruktørportræt: TRX-Instruktør, Carsten B. Dolleris

T-R-hvad-for-en-fisk?

Det hele startede til en sommerfest, hvor et par piger udfordrede Carsten B. Dolleris og en kammerat på, hvorfor de ikke kom med ned i TRX-lokalet og prøvede det. Snorre i loftet og svaj med hofterne, tænkte Carsten i første omgang lettere overbærende - for indtil det tidspunkt var Indoorbike og styrketræning primært hvad han indsatte i kampen for at holde fysikken skarp.

Men der skulle hurtigt komme andre boller på suppen, viste det sig.

Carsten B Dolleris FB (R).jpg

INFO:

TRX er en træningsform der oprindeligt stammer fra den amerikanske hær, hvor en Navy Seal ved navn af Randy Hetrick, i mangel af egnede fitness redskaber ude på en mission, fik flækket et karatebælte og nogle liner fra en faldskærm sammen, og derved skabte de første primitive TRX stropper.

Selve begrebet TRX betyder: Total Body Resistance Exercise og går i bund og grund ud på, at man ved hjælp af stropperne, der er fastgjort i loftet, bruger sin egen kropsvægt og tyngdekraften til at træne styrke, balance, koordination og smidighed.

STOP. 


Nå, men efter et par gange med TRX-holdet i Idrætscenter Midtfyn, var Carsten hooked. Så hooked faktisk, at han over i de næste par år udelukkende brugte TRX som træningsform, når der skulle trænes i bund. Pigerne havde ret. 

”Der findes er et hav af forskellige øvelser, tilføjer Carsten, og træningen er uhyre effektiv. Man kan simpelthen få trænet hele kroppen helt i bund på under en time, hvilket passer rigtigt godt til folk, der har lidt mere end fuldtidsarbejde, og indimellem med skæve arbejdstider, men som gerne vil holde den fysiske form ved lige på en hurtig og effektiv måde. Og det gode er, at hvis man er lidt nede på energiniveauet, så regulerer man bare selv øvelserne – og modsat, så kan man bare give den fuld gas, de dage hvor man har lidt ekstra i tanken. 

Carsen B Dolleris FB.jpg

Så efter små 5 år som fast mand på TRX-holdene, og ikke mindst stærke inspireret efter et ugelangt træningsophold på Playitas, under ledelse af sin daglige TRX-instruktør, Michael Halvorsen Iversen, gik Carsten i gang med at uddanne sig som instruktør, så han i dag kan kalde sig kvalificeret TRX-instruktør med uddannelsen GTC (Group Training Course). Så den sommerfest var trods alt ikke helt spildt.

Da jeg møder Carsten en søndag eftermiddag er han netop blevet færdig med at sende endnu en times LIVE TRX-træning via Facebook, fra hold træningslokalet på Idrætscenter Midtfyn. Der er svedperler på panden og et stort smil på læben, samtidig med at datteren fra den anden ende af lokalet overvåger, at alt kører efter planen. Og det gør det faktisk hver gang Carsten byder op til TRX holdtræning, altså hvis man spørger hans chef, Michael Halvorsen Iversen. 

For som Michael siger; ”Carsten er en vildt god TRX instruktør, og selvom jeg godt kan se hvor en del af øvelserne stammer fra, host host, så er han stille og roligt ved at udvikle sin helt egen stil. Han er supermotiverende og har virkelig god empati, når der er fyldt op i lokalet, og samtidig formår han at have overskud til at samle op hele vejen rundt, så ingen bliver overset – eller overladt til sig selv, hvis øvelserne driller lidt. Han har virkeligt stort potentiale som TRX-instruktør, afslutter Michael.

Så, hvis du har fået kløe i stropperne og mod på at prøve at træne med, når Carsten hver uge er TRX-instruktør, men er dit karatebælte blevet væk og dine faldskærmsliner mølædt – ja, så kan du altid søge råd hos den officielle forhandler af TRX udstyr, Activeaid i Viborg, der helt sikkert kan hjælpe dig med et sæt originale TRX stropper.

Og der sad jeg så. Forundret og nærmest lidt forpustet. Men samtidig lidt klogere på hvad TRX var for en fisk. Og ved nærmere eftertanke kom jeg frem til den konklusion, at TRX-stropperne simpelthen må være fitnesstræningens schweizerkniv.

Forrige
Forrige

Temahistorie: Ida Rise Eriksen, instruktør styrkehold.

Næste
Næste

Portræt: Hjemmetræning med Dorthe Andersen