Temahistorie: Ida Rise Eriksen, instruktør styrkehold.

Musikken dunker fra en soundboks under halvtaget, og Ida minder allerede fra kampstart mest af alt om en kvindelig ét mands version af Safri Duo, når ben og arme fyger rundt i luften i takt til musikken. Deltagerne på hendes udendørs styrkehold er fokuserede på instrukserne, og der kommer hurtigt røde kinder til syne. Der er simpelthen tryk på lige fra start.

Ida BW facebook.jpg

”Det hele startede egentlig med, at jeg begyndte på holdtræning i Idrætscenter Midtfyn. Og allerede fra begyndelsen var jeg vild med at træne sammen med andre og mærke den synergi som det gav, at være en del af et træningsfællesskab. Man giver sig bare lige lidt mere, når man træner sammen med andre, og har nemmere ved at få sig tilmeldt et hold og møde op, selv på de dage hvor energiniveauet måske er lidt lavt. Det er en følelse, som jeg ikke helt får, hvis jeg træner styrketræning alene – jeg er bare vild med holdtræning, og har været det fra allerførste gang.

”På et tidspunkt for et par år siden blev jeg spurgt, om jeg kunne tænke mig at blive instruktør. Men i bund og grund kunne jeg jo bare godt lide at komme til holdtræningen, og deltage på lige fod med de andre deltagere. Familien bakkede dog op om forslaget, og så tog jeg instruktøruddannelsen og kom igang som instruktør, fortæller Ida.

Hun tilføjer: ”Jeg bygger altid håndvægte eller kettlebells ind i træningen. De er nemlig med til, at hver enkelt deltager kan blive presset individuelt. Nogle klarer de store 5 kg vægte og andre de lidt mindre, men det er et klart mål for mig, at vi altid arbejder hele kroppen igennem - og samtidig også får lidt puls på.

Holdtræn.jpg

Første udendørs holdtræning, efter den delvise genåbning den 1. marts, er netop overstået, og at dømme efter smilene på de 5 deltagere, så var det en flok glade men trætte damer der stod under halvtaget og pustede ud.

”Nu skal vi bare have de sidste op af sofaerne derhjemme, så alle pladser på udendørsholdene bliver fyldt op hver gang. Det er vores mål. Jeg ved naturligvis godt, at det er et kæmpe puslespil at tilgodese både instruktørernes og deltagernes ugeskemaer med så kort varsel som vi fik, men én ting er helt sikkert; Det er en rigtig god følelse at komme i gang igen. Det tror jeg alle der var med i dag kan skrive under på. 

Og trods status som årets første forårsmåned, så er marts altid lidt vejrmæssig ustabil, men vi tilpasser naturligvis træningen efter vind og vejr, selvom vi står tørt og godt under halvtaget.

I dag havde vi faktisk mulighed for at tage måtterne med ud på græsset og lave øvelser der. Men hvis det regner og er koldt, så justerer vi naturligvis øvelserne derefter. For trænes, det skal der. Og indtil vi kan komme indendørs igen, så er den udendørs holdtræning med 10 personer pr. hold et super godt alternativ. 

Musikken er slukket og solen går langsomt ned bag Lethallen, og stille siver deltagerne hver til sit, efter årets første udendørs holdtræning. 

”I dag var en god dag, slutter Ida Rise Eriksen med et smil.

Forrige
Forrige

Nyhedsbrev, oktober 2021

Næste
Næste

Instruktørportræt: TRX-Instruktør, Carsten B. Dolleris