PRESSEMEDDELELSE, regnskab for 2021

Regnskab for Den Erhvervsdrivende Fond Idrætscenter Midtfyn for perioden 1/1-2021 til 31/12- 2021

Regnskabet for 2021 er nu godkendt af bestyrelsen og indsendt.

Vi kommer ud af perioden med et overskud på kr. 656.000 før skat, kr. 514.000 efter skat, hvilket må betegnes som værende et tilfredsstillende resultat set i lyset af, at perioden har været præget af delvis nedlukning af samfundet på grund af COVID-19.

Vi har i anden halvdel af regnskabsperioden oplevet en stigning i medlemstallet, hvilket indikerer, at vi så småt er ved at vende tilbage til “normale” tilstande igen. Og i samme periode har vores aktivitetsniveau på udlejning af haller, og lokaler til arrangementer og møder, ligeledes været støt stigende.

Efterslæbet på vedligeholdelse og renovering af teknik og bygninger, som Idrætscenter Midtfyn har lidt under i perioden før- og i tiden efter konkursen, har betydet, at nogle af de anlægsinvesteringer vi har haft i 2021, både ved 100% egenfinansiering og andre med anlægstilskud, har haft negativ effekt på årets endelige resultat.

Det drejer sig blandt andet om investeringer i nyt halgulv i hal-1, installation af ventilations system i hal-2 og et par omkringliggende lokaler. Vi har også investeret i et handicapvenligt indgangsparti med elektriske skydedøre samt færdiggjort ombygning og renovering af fitnesscentret. Og i 2021 har vi også investeret i nye indoorbikes og opdateret andet fitnessudstyr.

De stigende energipriser har påvirket vores budgetter allerede fra begyndelsen af 2021. Og med udsigt til, at vi måske endnu ikke har ramt loftet endnu, vil 2022 og årene frem rumme en stor budgetmæssig udfordring. Faaborg-Midtfyn Kommune har netop meldt ud, at de estimerer en 80 % stigning i el, 200 % stigning i gas og 10 % stigning på fjernvarme og vand i 2022 for svømmehaller og andre kommunalt støttede faciliteter. Så vi ser sandsynligvis ind i en øget energiudgift for 2022 på kr. +400.000 for Idrætscenter Midtfyns vedkommende.

Formandens kommentar:

Efter at have stabiliseret økonomien og driften i Idrætscenter Midtfyn gennem de sidste to et halvt år, ser vi nu sandsynligvis ind i en længere periode, hvor der ligger et stort arbejde med at tilpasse os den ´nye verden´ og de økonomiske udfordringer, som vi står over for. På personalesiden fokuserer vi løbende på at skabe et større kompetencefelt – på så få hænder som muligt. Og vi arbejder samtidig kontinuerligt på, at øge udbuddet af idrætsfaciliteter for alle byens borgere og foreninger, så vi kan få endnu flere mennesker i alle aldersgrupper til at dyrke idræt og motion – men hele tiden med den grundtanke for øje, at alle beslutninger tager afsæt i et stærkt økonomisk fundament.

6. maj 2022 - Bestyrelsen i Den Erhvervsdrivende Fond Idrætscenter Midtfyn; Jan Svenssen (formand), Jesper Desmareth (næstformand) Sarah Morgan, Per Jørgensen og Johnny Vaaben Johansen.

Forrige
Forrige

Temahistorie: TRAINING CAMP MIDTFYN

Næste
Næste

Rokade og nyt ansigt i bestyrelsen, april 2022